Activiteiten

Activiteitenkalender Krimpenerwaard voor Oekraïne

  • Het ontmoetingsmoment/de koffieochtend in Rehoboth vindt een keer per maand plaats op dinsdag van 10.00 - 12.00 uur.  
  • Zwemles in Ons Polderbad in Stolwijk: de zwemseizoen in Ons Polderbad is inmiddels afgelopen. Meerdere Oekraïners hebben dit zomerseizoen hun zwemdiploma gehaald!
  • Aan het einde van de zomervakantie organiseert KvO weer een gezellige dag voor Oekraïners en gastgezinnen. Hier later meer over. 

Activiteiten Krimpenerwaard

Krimpenerwaard Intercultureel (KIC) organiseert voor alle leeftijden allerlei activiteiten. Klik hier voor de agenda. 

Ook de Gemeente Krimpenerwaard heeft een overzicht gemaakt van acties en initiatieven die wellicht interessant kunnen zijn, klik hier om naar de website van de Gemeente Krimpenerwaard te gaan.


Ontmoetingsdag gastgezinnen en Oekraïners op 21 mei

Op 21 mei jl. hebben we een hele leuke en vooral fijne ontmoetingsdag met alle gastgezinnen en hun Oekraïense gasten gehad op het terrein van Lier op de Groeneweg in Stolwijk.

We hebben met elkaar (oud Hollandse) spellen gedaan en er waren leuke creatieve activiteiten voor kinderen, zoals een spijkerschilderij maken. Voor de vrouwen was er een beautysalon, waar ze o.a. hun haren konden laten krullen en invlechten, en vooral: ontspannen. We werden als Nederlanders verrast door de Oekraïners,  ze hebben voor ons 2 Oekraïense liederen gezongen, waaronder het Gebed voor Oekraïne. 

Als Nederlanders hebben we hen 'Wat de toekomst brengen moge' toegezongen.

Aan het einde van de middag hebben we een mooie groepsfoto gemaakt en de kinderen getrakteerd op een ijsje! Zonder de hulp van de vele vrijwilligers was deze dag geen succes geworden. We willen iedereen hartelijk bedankt voor zijn of haar hulp!


Activiteitencommissie KvO

De activiteitencommissie van KvO houdt zich bezig met het organiseren en begeleiden van activiteiten. Ze helpt daarnaast op verzoek met het organiseren, ondersteunen en/of begeleiden van activiteiten voor Oekraïense vluchtelingen en gastgezinnen. Dit doet we met behulp van vrijwilligers en/of de vluchtelingen zelf.

Voordat we een activiteit organiseren wordt er eerst gekeken of er al een bestaande faciliteit is die al vanuit de plaatselijke overheid georganiseerd wordt. De commissie heeft daarom regelmatig contact met Krimpenerwaard Intercultureel (KIC). Voor meer informatie over hun activiteiten verwijzen we u door naar de volgende website: www.krimpenerwaardintercultureel.nl. Op dit moment helpt de commissie bij activiteiten, zoals wekelijkse koffie-ochtenden in Rehoboth, zwemles in Ons Polderbad in Stolwijk en bij de wekelijkse kerkdiensten op zondag door en voor Oekraïners.